Акција „MАГЛИЋ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА”

Маглић

Акција „MАГЛИЋ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА”

Наши планинари,чланови планинарског друштва „Планински дух“ Рибаре, узели су учешће на акцији „Маглић“ у Националом парку Сутјеска.

О националном парку Сутјеска

Иначе, овај национални парк је најстарији и највећи национали парк у БиХ, који је по својим природним вредностима и лепотама бисер Босне и
Херцеговине. Сутјеска је постала национали парк 1965. године, обухвата подручје Сутјеске, са строгим природним резерватом Перућац, делове планина Маглић (2386 мнв, највиши врх БиХ), Волујка, Вучева и Зеленгоре.

Планина се налази на 20 км јужно од Фоче уз границу БиХ и Црне Горе. Омеђана је реком Сутјеском на западу, рекама Дрином и Пивом на североистоку, те планином Биоч на југоистоку.

Акција ПД „Планински дух“ Рибаре

Дан поласка био је 13.08.2021. године а полазак је око 16:00 ч. скуп планинара код хотела Јагодина, Долазак на Пријевор у вечерњим часовима. Учесници су преспавали у кампу, па је са даном 14.08.2021.године, у раним јутарњим сатима започео полазак на успон, успон  и силазак код Трновачког језера ( дужина стазе око 15 км, стаза је захтев на са осигурањима у виду сајли), након тога подизање кампа и слободне активности. Посетили смо и спомен парк на Сутјесци и језеро, а на дан повратка обишли и Вишеград.

Нема коментара

Поставите коментар